За нас - 01

PETROV & BORISOV

Тук сме, за да помогнем

Петров и Борисов архитекти

За нас - 02

„ПЕТРОВ И БОРИСОВ АРХИТЕКТИ“ ЕООД е създадено през 2019г. като филиал на „Иво Петров – архитекти“ ООД.

Локацията му е в гр. Плевен. Ателието работи с непосредственото участие на арх. Иво Петров и арх. Христо Борисов. Съсредоточава се върху проектирането на така наречените „бутикови“ обекти – жилищни, обществени и промишлени сгради с по- малки обеми, но все така с високо качество и отговорност.

Арх. Иво Петров отдавна е свързал името си със знакови сгради в Плевен – Панорамата „Плевенска епопея 1877“, Регионален исторически музей, Драматично – куклен театър Иван Радоев, универсален покрит пазар, редица банкови и други сгради. Проектирал е жилищна сграда в Ню Джърси – САЩ, както и академично градче (научни институти) в Хараре, Зимбабве. Носител е на много държавни и други отличия.

Арх. Христо Борисов работи от 2004 до 2019г. в „Иво Петров – архитекти“, а от 2019г. изпълнява функциите на управляващ съдружник в „Петров и Борисов архитекти“. Почти всички проекти в сайта са изработени в съавторство от двамата архитекти.

Основен принцип на проектирането е уникалността на всяка сграда – собствен облик и оригиналност на базата на индивидуалните изисквания на клиента.


АРХИТЕКТИ

ПРОФЕСИОНАЛИЗЪМ И КАЧЕСТВО

Срещнете се с нашия екип

За нас - 03

За нас архитектурата не е просто професия, а призвание.

Коректността към клиента, бързината на изпълнение и отговорността към поетата задача са само част от причините да бъдем предпочитан партньор при реализирането на архитектурната идея.

СВЪРЖЕТЕ СЕ С НАС